Promocija Bosifest-a Prijava za gradove

ZAŠTO?

Ideja Hendi centra Koloseuma kao osnivača BOSIFEST -a je da prikazivanjem nagrađenih filmova po fakultetima, kulturnim centrima, u svim gradovima Srbije nastavi svoj život i nakon zvaničnog završetka festivala u junu mesecu.

Na Bosifestu se prikazuju filmovi koji se bave životom osoba sa inavliditetom ili su sami autori osobe sa invaliditetom. Mi volimo da istaknemo da  BOSIFEST nije festival za osobe sa invaliditetom već festival od osoba sa invaliditetom za sve ljubitelje filma, koji svim posetiocima priređuju posebne trenutke.

Kroz filmove koji se prikazuju na BOSIFEST-u publika ima priliku da se upozna sa drugačijim kulturama, običajima, društvenim okolnostima, najrazličitijim životnim pričama. Filmovi na Bosifestu vode na putovanje kroz radost, tugu, borbu i patnju. Publika uz filmove sa Bosifesta uči, poistovećuje se voli i razume junake.

Festival pruža dragocen doprinos u uključivanju osoba sa invaliditetom u kreativnu stvarnost našeg društva zbog umetničkih i drugih potencijala koje poseduju. Pored umetničkih sadržaja produkcija Bosifesta želi da da kroz razmenu informacija podstakne na usvajanje i implementaciju primera uspešne prakse međunarodne zajednice institucija u prevazilaženju društvene inkluzije, ukaže na moguće smernice i instrumente kojima bi se podstakao dalji razvoj demokratskog društva i svakog pojedinca uz poštovanje različitosti kroz individualna prava.

KAKO?

Ukoliko i vi želite da u vašem gradu, školi, fakultetu prikažemo filmove sa Bosifesta, možete nam se obratiti putem mail adrese: hc.koloseum@gmail.com