Prijatelji Donatori

DONIRAJTE

ZAŠTO?

Bosifest je međunarodni festival koji prikazuje filmove o životu osoba sa invaliditetom ili su autori filmova same osobe sa invaliditetom. Mi volimo da kažemo da Bosifest nije festival za osobe sa invaliditetom, već festival od osoba sa invaliditetom za sve ljubitelje filma, koji svim posetiocima priređuju posebne trenutke.

Osnivač festivala je nevladina organizacija "Hendi centar Koloseum" koja radi na ostvarivanju ciljeva u oblasti razvoja i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom i njihovom integracijom u sve društvene sfere.

Prvi servis psihosocijalne podrške i personalne asistencije osobama sa invaliditetom u Beogradu i organizacija međunarodnog flmskog festivala Bosifest-a samo su neke od aktivnosti koje je realizovao "Hendi centar Koloseum", a koji direktno doprinose inkluziji i kvalitetu svakodnevnog života osoba sa invaliditetom.  

Direktor Bosifest-a i osnivač Hendi centra Koloseum Darko Ivić, koji se i sam kreće u kolicima svojim primerom i svakodnevnim radom i zalaganjem pokazuje da je bez obzira na prepreke kako one fizičke tako i one koje život nameće moguć kvalitetan i sadržajan život osoba sa invaliditetom.

U Srbiji živi oko 700.000 osoba sa različitim oblicima invaliditeta. Oni su svakodnevno suočeni sa brojnim preprekama i predrasudama. Sa druge strane i samo društvo se susreće sa brojnim nedoumicama kako i na koji pravi način pomoći osobama sa invaliditetom. Poznato je da filmovi imaju najveći uticaj i da se u njima nalaze brojni odgovori na pitanja koje muče sve. Zato je Bosifest najbolji put i prečica ka integraciji osoba sa invaliditetom u sve društvene sfere.

 

KAKO?

Ukoliko želite podržati održavanje Bosifesta možete postati naš donator uplatom bilo kojim iznosem novčanih sredstava  na broj žiro računa______________

Novčane donacije nama svakako jesu važne ali nisu jedini način da podržite Bosifest.

Organizacija jednog međunarodnog filmskog festivala koji ispunjava standarde ozbiljnog internaciolnog festivala sa relevantnim žirijem iziskuje novčana sredstva, angažovanje logistike i obučenog osoblja. Zato nam je svaki vid podrške dragocen i neophodan.

Za sve detaljne informacije možete nam se obratiti putem mejla ili broja telefona

HVALA!